Επεκτείνετε τις δυνατότητες του OpenKM

Γραμμικός κώδικας

Το OpenKM ενσωματώνει ένα μηχανισμό ανάγνωσης και αναγνώρισης γραμμωτού κώδικα. Ο μηχανισμός ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα υποστηρίζει τις ακόλουθες μορφές χάρη στην αρχιτεκτονική plug-in.

1D / Γραμμικοί κώδικες

Codabar

Είναι ένας αριθμητικός γραμμικός κώδικας υψηλής πυκνότητας. Επιπλέον, περιλαμβάνει τέσσερις ειδικούς χαρακτήρες (A, B, C, D), οι οποίοι δεν εμφανίζονται στην ανάγνωση του κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας έχει μεταβλητό μήκος και δεν έχει αθροίσματα ελέγχου.

Codabar

Κωδικός 128

Ο γραμμικός κώδικας 128 είναι ένας αλφαριθμητικός κώδικας ο οποίος μπορεί να κωδικοποιήσει 106 διαφορετικούς χαρακτήρες. Έχει μεταβλητό μήκος και περιλαμβάνει άθροισμα ελέγχου. Έχει μεγάλη αποδοχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, την εξυπηρέτηση δεμάτων, την σήμανση προϊόντων, εισιτηρίων και ταχυδρομικών αιτήσεων.

Barcode 128

UPC-A και UPC-E

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που πωλούνται στις Η.Π.Α. χρησιμοποιούν τον γραμμωτό κώδικα UPC-A. Περιέχει 12 ψηφία. Τα πρώτα έξι καθορίζονται από το "Συμβούλιο Ενιαίου Κώδικα". Τα υπόλοιπα πέντε χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του προϊόντος. Το τελευταίο ψηφίο είναι το άθροισμα ελέγχου. Ο γραμμωτός κώδικας UPC-E είναι περικομμένη έκδοση του UPC-A και χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τον τυπικό κώδικα UPC-A.

UPC

Κωδικός 39

Ο γραμμικός κώδικας Code39 ήταν ο πρώτος αλφαριθμητικός κώδικας που κυκλοφόρησε στην αγορά. Χαρακτηρίζεται ως μέσης πυκνότητας και είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος (όχι σε εμπορική χρήση). Αυτός ο κώδικας χρησιμοποιείται σαν ανιχνευτής σφαλμάτων, και καθιστά μη υποχρεωτική τη χρήση του checksum. Πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει με έναν αστερίσκο (*). Χρησιμοποιείται κυρίως σε στρατιωτικές και κυβερνητικές προδιαγραφές.

Barcode 39

EAN-8 και EAN-13

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του EAN (European Numbering Number), EAN 8 και EAN 13, που επιτρέπουν την κωδικοποίηση 8 και 13 ψηφίων αντίστοιχα. ΤΟ EAN είναι ένας αριθμητικός κωδικός και περιλαμβάνει το άθροισμα ελέγχου. Ο γραμμωτός κώδικας EAN 13 χρησιμοποιείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά εμπορικά προϊόντα.

ean8 ean13

RSS-14

Ο γραμμικός κώδικας RSS 14 (Reduce Space Symbology) υλοποιεί την πλήρη 14ψήφια αναγνώριση στοιχείων EAN.UCC. Μπορεί να σαρωθεί από όλες τις κατευθύνσεις από κατάλληλα διαμορφωμένους σαρωτές λέιζερ POS. Είναι ο πιο καινούργιο τύπος γραμμωτού κώδικα και χρησιμοποιείται για αναγνώριση περιορισμένου χώρου από το "EAN International" και το "Uniform Code Council". Οι γραμμωτοί κωδικοί RSS χρησιμοποιούνται συνήθως στη βιομηχανία τροφίμων και την υγειονομική περίθαλψη, όπου τα είδη είναι πολύ μικρά για να επιτρέψουν τη χρήση άλλων συμβολικών γραμμωτών κωδίκων.

RSS 14 barcode

Κωδικός 93

Ο Κώδικας 93 αναπτύχθηκε με σκοπό τη συμπλήρωση του Τυπικού Κώδικα 39. Είναι ένας αλφαριθμητικός κώδικας υψηλής πυκνότητας που υποστηρίζει το πλήρες σύνολο χαρακτήρων ASCII χωρίς την ασάφεια του προκατόχου του. Ο γραμμικός αυτός κώδικας μπορεί να έχει μεταβλητό μήκος και χρειάζεται δύο χαρακτήρες αθροίσματος ελέγχου. Χρησιμοποιείται στις υπηρεσίες logistics, δεμάτων και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Code 93

ITF-14

Το ITF-14 (Interleaved Two of Five) είναι η εφαρμογή GS1 για την κωδικοποίηση εμπορικών άρθρων. Τα σύμβολα ITF-14 χρησιμοποιούνται γενικά σε διαδικασίες συσκευασίας προϊόντων. Το ITF-14 κωδικοποιεί πάντα 14 ψηφία.

ITF 14

Επέκταση RSS

Το RSS Expanded είναι ικανό να κωδικοποιεί 74 αριθμητικούς ή 41 αλφαβητικούς χαρακτήρες και συνήθως χρησιμοποιείται σε σημεία λιανικής πώλησης. Η ανάγνωση είναι μιας κατεύθυνσης, όπως το RSS-14.

RSS Expanded

Γραμμικοί κώδικες 2D / Matrix

Πίνακας δεδομένων

Το Data Matrix είναι ένα δισδιάστατο σύστημα κωδικοποίησης που επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλου όγκου πληροφοριών σε πολύ περιορισμένη μορφή, με υψηλή αξιοπιστία ανάγνωσης χάρη σε συστήματα περιττών (redundant) πληροφοριών και διόρθωσης σφαλμάτων. Συνιστάται η χρήση αυτού του τύπου κωδικών se ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Datamatrix

Aztec

Ονομάστηκε εξαιτίας της ομοιότητας του κεντρικού μοτίβου εύρεσης με μια πυραμίδα των Αζτέκων, ο κώδικας Aztec έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει λιγότερο χώρο από άλλους γραμμικούς κώδικες επειδή δεν χρειάζεται να περιβάλλεται από ένα κενό διάστημα.

Aztec code

PDF417

Το PDF417 είναι ένας πολυγραμμικός κώδικας, συνεχούς μεταβλητού μήκους, με υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης πληροφοριών. Είναι ένα φορητό αρχείο, χωρητικότητας έως 1800 αριθμητικών, αλφαριθμητικών και ειδικών χαρακτήρων. Διαθέτει μηχανισμούς ανίχνευσης και διόρθωσης σφαλμάτων: εννέα επίπεδα ασφάλειας, τα οποία επιτρέπουν την επιτυχή ανάγνωση και αποκωδικοποίηση, ακόμη και όταν η ζημιά του κώδικα είναι 40%. Χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς όπως την βιομηχανία, τον τραπεζικό τομέας, την εξυπηρέτηση δεμάτων ή την εφοδιαστική.

PDF 417

Κωδικός QR

Ένας κωδικός QR (Code of Rapid Response) είναι ένας μηχανισμός για την αποθήκευση πληροφοριών σε ένα πίνακα δεδομένων ή έναν δισδιάστατο γραμμικό κώδικα. Χαρακτηρίζεται από τρία τετράγωνα που βρίσκονται στις γωνίες επιτρέποντας στον μηχανισμός ανάγνωσης να εντοπίζει γρήγορα τη θέση του κώδικα.

QR code

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γενικές ερωτήσεις

OpenKM in 5 minutes!